• Terlo houdt DVS op gelijkspel, uitslag 2-2 (rust 1-1)

In Aalst wachtte DVS op hun kunstgrasveld op de komst van Terlo, wetende dat een goed resultaat nodig was om de bovenste plaats op de ranglijst in het zicht te houden. Terlo wist uit eerdere ontmoetingen dat het niet makkelijk zou worden tegen een over het algemeen makkelijk scorende tegenstander.
    En wanneer na 5 minuten de bal vanaf rechts scherp wordt voorgetrokken en de Terloverdediging niet strak genoeg dekt valt de 1-0 al vroeg binnen. Een zware middag dreigt, maar het zou anders lopen.
    Weliswaar had DVS het meeste balbezit en kwamen er vanaf rechts nog een aantal dreigende voorzetten, toch raakte Terlo niet in paniek. Een kansje komt altijd en dan is het een kwestie van benutten. Zo krijgt Terlo in de 31e minuut een vrije trap op dik 20 meter van het DVS doel en zet Joop zich achter de bal. Met een magistraal schot, hard, geplaatst en met een mooie boog verschalkt hij de doelman en brengt Terlo op 1-1. Amper 2 minuten later weer een vrije trap, weer op dezelfde plek en weer zet Joop zich achter de bal. Nu plaatst hij de bal bij de 2e paal waar hij terug wordt gekopt op ongeveer de penaltystip. Het prijsschieten kan beginnen: tot 3 x toe wordt de bal ingeschoten maar even zo vele malen is er een been, een lijf, mogelijk zelfs een hand die de 1-2 voorkomt. DVS weet de laatste 10 minuten voor de rust geen vuist meer te maken.

Na de rust een onveranderd spelbeeld: DVS met meer balbezit maar geen echte grote kansen meer, Terlo met inzet. Die inzet levert Sebastiaan in de 63e minuut vlak over de middellijn de bal op waarna een min of meer vrije doortocht richting DVS-doel mogelijk is. Net binnen de 16 -meter lost Sebas een hard schot dat fraai tot corner wordt verwerkt. Nauwelijks een minuut later weet Peter in extremis de ontsnapte DVS-spits figuurlijk bij de kladden te grijpen en daarmee het gevaar te bezweren.
    Dan fronsen de supporters in de 67e minuut de wenkbrauwen als de scheidsrechter een onschuldige botsing van Jurgen met een DVS-er op de achterlijn voorbij de 2e paal bestraft met geel en een penalty. Er was contact, maar dat was ook alles. De strafschop wordt nog bijna door Jurgen gekeerd, maar die gerechtigheid mogen we vandaag niet meemaken. Dat we die doelman niet voor niets op goal hebben staan bewijst hij met 2 knappe safes in 10 minuten tijd.

Maar het slotakkoord is voor Terlo. Met een tactische wijziging, Kwint een linie naar voren en Mike een linie naar achteren, gooit Terlo er nog een slotoffensief uit. Vanaf zeker 30 meter poeiert Ties de bal op de lat en 60 seconden later ontsnapt Kwint op links en demarreert het strafschopgebied binnen waar hij vanuit een scherpe hoek net het doel niet kan vinden. Daan op zijn beurt wordt bij een passeer actie stevig neergelegd op een fractie buiten de 16-meter. Wie anders dan Joop meldt zich 1 minuut in blessuretijd voor de vrije trap. Een druk bevolkt strafschopgebied ziet de bal met mathematische precisie in de bovenhoek verdwijnen waarna de 2-2- een feit is. Na 2 minuten fluit de man in zinnenprikkelend roserood voor de laatste keer.

Wederom een karaktervolle wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Volgende week naar de no. 3 in de rangschikking: DEES. We zijn benieuwd.